Alles ontvouwt zich precies zoals het moet zijn

Chi Neng Qigong heeft mijn leven verandert.

Tot mijn 30e leefde ik in een stroomversnelling. Ik was steeds bezig met het volgende moment, de volgende dag, de volgende week en alle leuke dingen die nog gingen komen. Ik dacht het goed voor elkaar te hebben met een lieve man, een klein meisje, een leuke baan en fijne vriendinnen. Diep van binnen wist ik dat ik niet voluit leefde. En toen was het 12 mei 2016, de dag waarop ik te horen kreeg dat ik een hersentumor had. Glioblastoom graad 4, verwachte levensduur 3 tot 5 jaar maar omdat ik jong ben nog een paar jaar extra. Er was angst en paniek, bij mijzelf en de mensen om mij heen.

Starend naar de hemel

Starend naar de hemel
In diep vertrouwen
Oneindig ver weg
Oneindig in mij

Licht en liefde
Verstrengeld in elkaar
Voedend
Helend
Als een moederhart

Verbonden, geworteld in het aardse
Iedere stap
Een zacht neerkomen
Op een onuitputtelijke bron
Vol geluk
Stralend en vrij

Jouw woorden worden werkelijkheid in mij

Piepklein vlammetje diep in mijn hart

 

Maar er werd ook iets ontstoken in mijn lijf, een piepklein vlammetje diep in mijn hart. In de nieuwe omgeving om mij heen met witte jassen die mij vertelden dat ik ziek was, leuzen als ‘Strijd mee tegen kanker’, ‘Vechten tegen kanker’, ‘Wij tegen kanker’ en protocollen met gevoelsthermometers, maak ik verbinding met de omgeving diep in mijzelf. Dit is geen weg van strijden, dit is een kans om een weg van liefde te bewandelen. Liefde voor mijn lichaam, voor mijn geest, voor mijn naasten, voor mijn nieuwe omgeving en voor mijn tumor die ik Dolf had gedoopt. En met dit besef en vertrouwen ontvouwden de mogelijkheden als vanzelf. Er kwamen mensen en mogelijkheden op mijn pad die ik precies op dat moment nodig leek te hebben.

Alles ontvouwt zich precies zoals het moet zijn

 

De sierlijke bewegingen zorgen ervoor dat ik mij verbonden voel met de Qi van de aarde, de natuur en het universum. Dit maakt mij krachtig en geeft mij moed om te leven vanuit mijn hart. Gedachten, emoties, oude patronen; ze bepalen niet langer wie ik ben. Ik beweeg rustig en vol vertrouwen mee op de golven van mijn levensweg. En zie, alles ontvouwt zich precies zoals het moet zijn…